In het kader van de Dedemsvaria feestweek in combinatie met het 100 jarig bestaan van de K.N.D.B. werd op 2 augustus in Dedemsvaart een simultaanseance gehouden.

 

De simultaan die in de openlucht ( wel was er een overkapping ) gehouden werd, had alle weergoden op haar hand, een mooi zonnetje en een alleszins aangename temperatuur. En zo kon ’s avonds om 18.00 uur de strijd tegen Grootmeester Harm Wiersma van start gaan. Er was veel belangstelling om aan de simultaanseance deel te nemen en de organisatie moest uiteindelijk dan ook met 33 deelnemers de inschrijving stop zetten om binnen de beschikbare tijd, van vier uur, alle wedstrijden afgewerkt te hebben.

 

 

Harm Wiersma was nogal beducht over de kwaliteit van zijn tegenstanders want hij nam ruimschoots de tijd om de standen te analyseren. Ook bij, vooral de jeugdige tegenstanders, wist hij nogal eens wat te vertellen en in voorkomende gevallen aan te moedigen. Het duurde nogal lang voordat de eerste partijen uit waren, maar na ruim drie uur spelen vielen de eerste resultaten te noteren. En gelijk al kon er een remise genoteerd worden. Die eer viel te beurt aan Henk Mostert Azn uit Balkbrug. Gestaag ging Wiersma verder maar het tijdstip waarop de simultaan uit moest zijn, 22 uur, werd niet gehaald. Om 22.30 uur zaten er nog 24 spelers met uiteraard behoorlijk uitgedunde standen nog achter de damborden. Dus de in de overkapping aanwezige verlichting moest zijn dienst doen. Daarna kwam er toch wel vaart in de simultaanseance en uiteindelijk tegen het middernachtelijk uur waren de wedstrijden dan ook ten einde. Helaas waren de aan de feestweek verbonden Rozenkoningin en Hofdames vanwege het late tijdstip niet meer aanwezig om de prijzen uit te reiken. Na een korte inleidende toespraak van D.D.D. voorzitter Gert Brink nam Harm Wiersma deze taak voor zijn rekening. Hij roemde vooral de mooie partij van pupil Nick Waterink uit Zuidwolde die hij met remise wist te beëindigen. Ook de jeugdspelers Denise Huzen en Maurice Bergboer evenals de senioren Gert Brink, Henk Mostert Azn en Ype Veenstra slaagden erin om de stand op remise te houden. Ten slotte bedankte de voorzitter Harm Wiersma voor de prachtige simultaanseance en kreeg hij het boek “ D.D.D. 1958 – 2008 “ aangeboden. Er kan terug gezien worden op een zeer geslaagd evenement.

 
Banner
Banner
Banner