In 2011 bestaat de KNDB honderd jaar, en dat gaat natuurlijk gevierd worden. Een van de plannen is de uitgave van een jubileumboek ‘Honderd jaar dammen in Nederland’. Een redactiegroep met o.a. Johan Haijtink, Theo van den Hoek, Fred Ivens, Marcel Kosters, Anton Schotanus, Arie van der Stoep en Herman van Westerloo is al druk doende met de voorbereidingen voor een boek waarin het allemaal aan de orde komt: van Cornelis Blankenaar tot Ton Sijbrands, van dammen in de crisisjaren tot Jannes-bij-Mies, van huisdammerstoernooi tot Dammen op de Dam, van schooldammertje tot problemist.

Het moet een vrolijk leesboek, maar vooral ook een mooi kijkboek worden. Rijk geïllustreerd met foto’s, met toernooi-affiches, met krantenknipsels, met tekeningen, enzovoorts. En dat beeldmateriaal moet alle facetten van honderd jaar dammen in Nederland laten zien: niet alleen foto’s van hoogtepunten en topspelers, maar ook plaatjes en curiosa die een kijkje in het “damleven van alledag” van vroeger en nu, van Friesland tot Limburg, geven.

U voelt de vraag al aankomen: de redactie heeft daarvoor uw medewerking nodig! Wij doen een dringende oproep aan alle dammers in Nederland om thuis in schoenendoos, plakboek of privé-verzameling te zoeken naar mooi beeldmateriaal dat in een jubileumboek over honderd jaar dammen in Nederland naar uw mening niet mag ontbreken. Alles is welkom, zolang het over de periode 1911-2011 gaat, met de damsport in Nederland te maken heeft, en de lezer een glimlach van herkenning kan ontlokken.

Waar kunt u met uw foto’s en ander beeldmateriaal - en met uw tips! - naar toe? Neem contact op met de volgende personen of email het materiaal direct naar:

Het beeldmateriaal dat we binnen krijgen, zal niet alleen gebruikt worden voor het jubileumboek, maar wordt ook meteen opgeslagen in een (digitaal) beeldenarchief dat de KNDB wil gaan aanleggen.

Kortom: wij hopen stapels foto’s, affiches, knipsels, tekeningen en andere afbeeldingen van u te ontvangen!

Namens de redactie, Theo van den Hoek

 


 
Banner
Banner
Banner