Op de slotdag van het NK Dammen in Wapenveld op zaterdag 16 april 2011 stond er een damsimultaan tegen Ton Sijbrands op de kalender. Deze simultaan, die ter gelegenheid van onder andere het KNDB jubileum georganiseerd werd, was het slot van een toernooi waarin dampromotie centraal stond en dit is geuit door diverse nevenactiviteiten voor jong en oud, recreatief of topdammer.


Zaterdagmorgen om 11.00 uur was de heer Sijbrands van de partij om het op te nemen tegen maar liefst 25 tegenstanders die hadden plaatsgenomen in de foyer van de speellocatie ECR "Groot Stokkert" in Wapenveld. Op de eerste verdieping waren de toppers met de laatste ronde bezig maar hier was het de uitdaging om de bekendste dammer van Nederland te verschalken! Al snel bleek dat Ton Sijbrands niet was gekomen om zo maar een partij te dammen maar hij maakte er echt werk van en wist de een na de ander te verslaan! Het mooie was ook nog dat hij na afloop van een partij ook nog even uit kon leggen waar het mis was gegaan zodat het voor iedereen een unieke maar ook leerzame ervaring was.

 

 

Omstreeks 15.30 uur werd duidelijk dat Ton Sijbrands een unieke prestatie had geleverd door gewoon 100% te scoren, niemand was in staat om vandaag een punt van hem af te pakken.

Nagenieten kan volop door de schitterende foto's op de website van het NK Dammen 2011

Laatst aangepast (dinsdag 04 oktober 2011 20:04)

 
Banner
Banner
Banner